Meyus hangi dilde?
Meyus, Türk Dil Kurumu’nun (TDK) sözlüğünde kullanılan bir sıfattır. Bu kelime Arapça kökenlidir ve “umutsuz, umutsuz, moralsiz” anlamına gelir.
Meyus nedir?
Meyus kelimesinin TDK sözlük anlamı üzüntüdür. Ayrıca memnuniyetsizlik olarak da ifade edilebilir. Meyus kelimesi üzgün veya mutsuz insanları ifade etmek için kullanılır.
Meymenet hangi dilde?
Arapça ymn kökünden gelen ve “mutluluk, mutluluk” anlamına gelen meymâne(t) ميمنة kelimesinden alınmış bir alıntıdır.
Mitil hangi dilde?
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre mitil, Yunanca kökenli bir kelime gibi görünüyor. Yün, pamuk vb. ile doldurulmuş beyaz yastık veya yorgan anlamına geliyor.
Eski dilde güzel ne demek?
Orta Türkçe “sırlı” kelimesinden türemiştir ve “hoş görünümlü, güzel” anlamına gelir. Bu kelime Eski Türkçe kök kelime “gökyüzü, (mecazi olarak) güzel” kelimesinden türemiştir. Daha fazla bilgi için Sky Matter’a bakın. “Güzel” terimi için Türk lehçeleri Gökçek/Gökçek/Göcek, Göğüş ve Gözel kelimelerini kullanır.
Eski Türkçede eski ne demek?
old- – Nişanyan Sözlüğü. Türkçe eskil – “yaşlanmak” fiilinden türemiştir. Bu fiil, aynı anlama gelen Eski Türkçe eskir- fiiliyle ilişkilidir.
Mamafih Türkçe mi?
Kökeni: “Mamafih” kelimesi Arapça kökenlidir ve Arapçadan Türkçeye geçmiştir. Arapçada “ma” (ما) “ne” anlamına gelir ve “fihi” (فيه) “içinde” anlamına gelir.
Berceste ne demektir?
Anlamı: ‘Berceste’ kelimesi bir şeyin en güzel, mükemmel ve seçkin örneği veya temsilcisi anlamına gelir. Genellikle edebiyatta, sanatta veya başka bir konuda bir şeyin en yüksek ve en mükemmel örneğini, özellikle güzellik ve ustalıkla ifade edilen bir şeyi ifade etmek için kullanılır.
Vaveyla ne demek kokeni?
“Vaveyla” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “Vaveyla” kelimesinin anlamı “ağlamak, feryat etmek, ağıt yakmak” gibi üzüntü ve acı ifadeleriyle birlikte kullanılır.
Mayna hangi dilde?
Venedik Maina! “indir! (yelkeni indirme emri)”. Bu kelime Venedik fiili mainàr’dan türetilmiştir “yelkeni kaldırmak [İtalyanca ammainare]”.
Metelik hangi dilden?
sou – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca metallique kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “metal nesne, madeni para” anlamına gelir. Bu kelime Yunanca metallikós μεταλλικός “metalik” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir.
Ashabı meymene ne demek?
1- “Ashâb-ı meymene” genel olarak “amel defterleri salihlere teslim edilenler” veya “hak sahibi”, “hak sahibi” anlamına gelir. Arapça bir tabir olup çok değerli, şerefli, onurlu ve önemli kişiler için kullanılır.
Maral ismi hangi dilde?
Maral (Ermenice: Ԅրրրրրրրրրրրɡ֬ Maral; Azerice: Maral) veya Hazar kızıl geyiği (Cervus elaphus maral), Karadeniz ile Hazar Denizi arasındaki bölgede (Kırım, Kafkasya, Anadolu gibi) kızıl geyiklerin en doğudaki yelpazesine özgü bir geyik türüdür.
Münteha hangi dilde?
Kökeni: “Münteha” kelimesinin Arapça kökenli olduğu doğrudur. Arapçada “منتهى” (muntaha) kelimesi “son” veya “bitiş noktası” anlamına gelir.
Milan ismi hangi dilde?
Milan, aynı zamanda, eski Roma dilinde “coşkulu ve çalışkan” [şüpheli – tartış] anlamına gelmesi nedeniyle Romance konuşan Avrupa’da da kullanılan bir isimdir. Bu şekilde adlandırılan kişiler, aynı adı taşıyan İtalyan şehrinin adını alırlar. Milan, aynı zamanda, eski Roma dilinde “coşkulu ve çalışkan” [şüpheli – tartış] anlamına gelmesi nedeniyle Romance konuşan Avrupa’da da kullanılan bir isimdir. Bu şekilde adlandırılan kişiler, aynı adı taşıyan İtalyan şehrinin adını alırlar.
Mayna hangi dilde?
Venedik Maina! “indir! (yelkeni indirme emri)”. Bu kelime Venedik fiili mainàr’dan türetilmiştir “yelkeni kaldırmak [İtalyanca ammainare]”.
Marsel hangi dilde isim?
Marcel (Fransızca: [maʁsɛl], Oksitanca: [maɾˈsɛl], Katalanca: [məɾˈsɛl, maɾ-]) Latince’de “Mars’tan” anlamına gelen eski Roma eril ismi Marcellus’un Oksitanca biçimidir. , Oksitanca: [maɾˈsɛl], Katalanca: [məɾˈsɛl, maɾ-]) Latince’de “Mars’tan” anlamına gelen eski Roma kökenli Marcellus eril isminin Oksitanca biçimidir.
Malik hangi dilde?
Malik (Arapça: مالك), “mülk” kökünden türemiş bir Arapça kelime olup “mülk sahibi olan” anlamına gelir.
Mersi hangi dilden?
Mersi kelimesi dilimize Fransızca Dieu Merci ifadesinin kısaltılmasıyla girmiştir. Dieu Merci, Fransızcada “Tanrı seni ödüllendirsin” anlamına gelir ve minnettarlık anlamına gelir.